Lotjes dagboek

Lotje bestaat 25 jaar!

Groot verjaardagsfeest in Bokrijk!

Wat een feest. We hebben gelachen, gezongen, gedanst en geknutseld. Soms in het zonnetje, en soms in de regen. Ik hoop dat jullie er ook zo van genoten hebben als ons.

Meer info vind je via onderstaande link.

Op zoek naar een leuk cadeau voor de feesten?


Hoe het allemaal begon

Op 7 maart 1992 zag Lotje, het nieuwsgierige heksje haar eerste maneschijn. Nadat Lieve Baeten jarenlang illustreerde voor andere auteurs, bedacht ze zelf een figuurtje, dat kinderhartjes sneller zou gaan doen kloppen over de hele wereld.

Dat ‘Nieuwsgierige Lotje’ nog 4 vervolgboekjes zou krijgen had ze nooit durven dromen. Van achter haar tekentafel in Zonhoven bleef ze verhalen bedenken, die iedere keer weer zowel door kinderen als volwassen met veel plezier en nieuwsgierigheid werden gelezen. De boeken werden ondertussen in meer dan 20 talen vertaald, sleepten enkele nationale en internationale prijzen in de wacht en bezorgden haar zo internationale faam.

Dit 25e jubileumjaar vieren we in 2017. Nog steeds is Lotje populair bij grote en kleine heksen. De prenten hebben zo een ongelofelijke uitstraling, je wilt er gewoon zijn. Zoveel detail, daar zit voor ieder wat wils in.

Zowel de kleinste kleuters als de voorlezende grootouders hebben hun favoriete plek, dier of heks in ieder verhaal. Ieder boek levert ook heel wat thema’s en themaprenten om les rond te geven. Hierdoor wordt in het kleuteronderwijs graag  met Lotje gewerkt in de klas.

Lotje is Jarig, een betoverende heruitgave.

Lotje is jarig - betoverende heruitgave!

De Eenhoorn heeft een prachtige nieuwe versie van ons bekende avontuur op de markt gebracht …

Nieuwe scans van de illustraties, een frisse layout en een groter formaat maken de beleving nog heksig leuker!

Meer info vind je hier

GOED NIEUWS !!!

Lotje de musical!

Haast je rep je, spring op je bezem en vlieg! Want de musical van Lotje is nog te zien tot voorjaar 2018.

Deze grappige en ontroerende muziekvoorstelling voor kindjes vanaf 3 jaar is een must voor iedere Lotje fan en lolbroek.

Meer weten over de musical? Klik hier!